6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul Mihai Tudose: SUA sunt şi trebuie să rămână un aliat al României

Premierul Mihai Tudose: SUA sunt şi trebuie să rămână un aliat al României

Premierul Mihai Tudose a declarat, astăzi, că SUA sunt şi trebuie să rămână un aliat al ţării noastre, Tudose afirmând că îngrijorarea Departamentului de Stat faţă de legile justiţiei nu vizează Guvernul întrucât legile sunt asumate şi dezbătute de Parlament, potrivit Mediafax. Invitat să comenteze comunicatul Departamentului de Stat privind legile justiţiei, Tudose a spus: ”Ministerul Justiţiei nu are nicio implicare în acest proces, doar a coordonat până la un anumit punct proiectul (…) Ministerul a iniţiat un proiect ca urmare a necesităţii transpunerii în legislaţia internă a unor directive europene şi a unor decizii ale Curţii Constituţionale”.

Mihai Tudose a apreciat că episodul nu trebuie să afecteze relaţiile româno-americane. ”Statele Unite sunt şi trebuie să rămână un aliat al României. Nu mă refer doar la partea militară, ci şi din punct de vedere economic”, a spus premierul.

Când i s-a cerut să se pronunţe asupra discuţiilor legate de cine a fost emitentul adevărat al comunicatului Departamentului de Stat, Tudose a început să rândă. ”Ştiţi cum se spune: altă întrebare”, s-a adresat jurnaliştilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS