21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTârg de Crăciun în Piața Victoriei. Protestatarii acuză că se împiedică astfel organizarea protestelor

Târg de Crăciun în Piața Victoriei. Protestatarii acuză că se împiedică astfel organizarea protestelor

Primăria generală a Capitalei organizează, în decembrie, un târg de Crăciun în Piața Victoriei, chiar în fața sediului Guvernului, locul unde, din februarie încoace, se desfășoară, periodic, proteste față de activitatea coaliției aflate la putere. Potrivit comunicatului dat de Primărie, evenimentul cultural este dedicat copiilor, iar solicitarea a venit din partea Inspectoratului Școlar al Municipiului București.
În mijlocul pieței vor fi amplasate o scenă și 30 de căsuțe.
Târgul va fi deschis zilnic, între 5 și 17 decembrie, de la 10.00 la 22.00. Pentru acces, vor fi amenajate treceri de pietoni temporare.

Potrivit Mediafax, tot în Piața Victoriei va avea loc, pe 31 decembrie, Concertul de Revelion organizat de Primăria Capitalei.

În urma anunțului făcut de primăria Capitalei, au început să curgă reacții în mediul online din partea celor care participă, de câteva luni încoace, la protestele care au loc în Piața Victoriei. Oamenii consideră că este, de fapt, o modalitate de a-i împiedica să se mai adune la mitinguri, dar spun că nu vor renunța să își strige nemulțumirile în stradă.

Adrian Moraru, directorul Institutului de Politici Publice, susține că organizarea târgului în acest loc devenit emblematic este un atac la drepturile fundamentale ale cetățenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS