6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCâteva sute de angajați ai APIA din teritoriu protestează în fața Guvernului față de inechitățile salariale

Câteva sute de angajați ai APIA din teritoriu protestează în fața Guvernului față de inechitățile salariale

Câteva sute de persoane, membri ai sindicatului Agenției Naționale pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) din țară, protestează miercuri în fața Guvernului, între orele 10:00-15:00, aceștia fiind nemulțumiți că nivelul de salarizare al angajaților din cadrul centrelor județene nu este egal cu cel al salariaților din aparatul central, informează Agerpres.
Protestatarii sună din vuvuzele și flutură pancarte pe care scrie: „Mamă APIA, și noi suntem copiii tăi”, „De ce ne scad salariile? D(e)aea?!”, „Nu vrem pomană, vrem dreptate socială. Vrem banii munciți de noi, nu pomană de la voi!”.
Circa 600 de persoane, angajați în cadrul Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) din țară, au protestat miercuri, 22 noiembrie, în fața Ministerului Agriculturii aceștia fiind nemulțumiți că de anul viitor salariile vor scădea cu aproximativ 30%.
Protestul a început joi, 16 noiembrie, în mai multe județe din țară, când salariații APIA au întrerupt lucrul în semn de protest față de perspectiva scăderii salariilor de la 1 ianuarie 2018 cu aproximativ 30%, ca efect al aplicării Legii salarizării unitare.
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a transmis angajaților APIA din teritoriu „să fie liniștiți și să muncească”, pentru că sunt plătiți pentru munca lor.
Confederația Națională Sindicală Cartel ALFA a transmis vineri, 17 noiembrie, un comunicat în care considera „inacceptabile practicile de intimidare la care sunt supuși salariații APIA”, în urma protestelor demarate joi la centrele locale și solicita conducerii să întreprindă acțiunile necesare pentru a garanta tuturor salariaților instituției din teritoriu păstrarea salariilor nete, începând cu 1 ianuarie 2018.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS