10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de turişti au rămas blocaţi pe platoul Bucegi

Zeci de turişti au rămas blocaţi pe platoul Bucegi

Aproximativ 60 de turisti care au urcat pe munte sunt blocati pe platoul Bucegi, marti seara, oamenii sunand la numarul unic pentru apeluri de urgenta si cerand sprijinul autoritatilor, informează HotNews.ro, citând news.ro.
Potrivit datelor furnizate de reprezentanti ai Serviciului de Ambulanta Prahova, 60 de persoane sunt blocate, marti seara, pe platoul Bucegi, in zona Sfinxului, la peste 2000 de metri altitudine.
Niciunul dintre turisti nu are nevoie de ingriji medicale, insa oamenii au sunat la 112 intrucat nu au unde sa se cazeze si nu pot cobori fara sprijinul salvamontistilor.
Seful Serviciuui Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, a declarat ca turistii au urcat pe un traseu dinspre Pestera, din judetul Dambovita, si nu au unde sa se cazeze. Haiduc a precizat ca in zona s-au deplasat echipe de salvamontisti din judetele Prahova si Dambovita.
Acestia le au dus ceai cald turistilor si impreuna urmeaza a stabili solutiile pentru ca oamenii sa fie coborati de pe munte.
Cel mai probabil ei vor cobori, insotiti de catre salvatorii montani, pe traseul pe care au urcat, inapoi la Pestera, unde au autoturismele.
Pe munte a nins, iar viscolul a troienit zapada, in unele zone troienele depasind un metru si ajungand chiar la un metru si jumatate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS