10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePercheziţii în România şi Spania, într-un dosar de trafic de persoane şi proxenetism. Au fost racolate şi tinere din Olt

Percheziţii în România şi Spania, într-un dosar de trafic de persoane şi proxenetism. Au fost racolate şi tinere din Olt

Politistii si procurorii au facut, luni, mai multe perchezitii in Romania si Spania pentru destructurarea unui grup infractional specializat in trafic de persoane, proxenetism si spalarea banilor. Suspectii sunt banuiti ca au racolat tinere din mai multe judete si le-au obligat sa se prostitueze in Spania, informează HotNews.ro, citând News.ro.

Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Dambovita si ai Directiei Operatiuni Speciale a Politiei Romane, sub coordonarea D.I.I.C.O.T – B.T. Dambovita, au efectuat sase perchezitii domiciliare in judetele Dambovita, Olt si Teleorman, la persoane banuite constituirea unui grup infractional, specializat in trafic de persoane, proxenetism si spalarea banilor.

Din cercetari a reiesit ca, incepand cu anul 2013, membrii gruparii ar fi racolat tinere de pe raza judetelor Dambovita, Cluj, Teleorman, Olt si Constanta, pe care le-ar fi exploatat prin practicarea prostitutiei, pe teritoriul Spaniei.

In urma perchezitiilor, politistii au ridicat o arma de foc neletala, 58 de cartuse, 10 telefoane mobile, bani, inscrisuri, documente si alte mijloace de proba.Au fost puse in executare patru mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul unitatii de parchet, pentru audieri si dispunerea masurilor legale.

De asemenea, tot in aceasta dimineata, politistii romani impreuna cu cei spanioli au efectuat sapte perchezitii la locuintele din Madrid si Oviedo – Spania ale unor persoane banuite in cauza. Cercetarile sunt continuate, pentru documentarea intregii activitati infractionale.

La activitati au participat si politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Dambovita, ai structurilor de combatere a criminalitatii organizate Suceava, Ploiesti, Olt si Teleorman, precum si jandarmi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS