13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateActriţa Cristina Stamate a murit

Actriţa Cristina Stamate a murit

Actriţa Cristina Stamate a murit în această dimineaţă, în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca,unde fusese internată joi. „Este venită la noi, pentru că i s-a făcut rău. Este în investigații. Are o patologie preexistentă importantă și, după ce o investigăm, stabilim dacă rămâne internată sau nu, a spus atunci Bogdan Oprița, purtător de cuvânt al spitalului.

Cristina Stamate s-a născut pe 8 februarie 1946 şi de-a lungul carierei a jucat în sute de roluri în piese de teatru și film, producții de televiziune, a scris o carte de eseuri.

Supranumită „Sufletul teatrului de estradă din Bucureşti”, Cristina Stamate şi-a dorit mai întâi să devină avocat. Chiar s-a pregătit pentru Facultatea de Drept, însă a devenit studentă la Teatru.

Viaţa personală şi-a ţinut-o departe de ochii publicului. S-a căsătorit la doar 20 de ani. A divorţat, discret, 11 ani mai târziu. „Merită să iubim oamenii şi atunci când ei nu ne iubesc”, spunea Cristina Stamate, al cărei motto personal era „Mie îmi pasă!”.

În 2007, a publicat un volum culinar, apoi altul de eseuri. A înfiinţat şi un club de teatru, unde şi-a reluat o pasiune mai veche – să predea copiilor. În 2015, Cristina Stamate a trecut cu bine de o operaţie pe cord deschis.

Acum, când nu mai e, ne-a rămas amintirea zâmbetului ei şi o mărturisire cât o lecţie de viaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS