10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIGPR: Peste 1.000 de amenzi aplicate într-o singură zi de polițiștii de la Rutieră

IGPR: Peste 1.000 de amenzi aplicate într-o singură zi de polițiștii de la Rutieră

Peste 1.000 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii de la Rutieră, într-o singură zi, în cadrul unei acțiuni desfăşurate pentru verificarea stării tehnice a maşinilor. Au fost retrase, în total, 456 de certificate de înmatriculare, iar în patru cazuri polițiștii au dispus imobilizarea autovehiculelor întrucât pericolul creat prin defecțiunile tehnice constatate era unul major.

Potrivit unui comunicat transmis al Inspectoratului General, Direcția Rutieră a Poliției Române a organizat joi o acțiune, la nivel național, împreună cu Registrul Auto Român (RAR), pentru prevenirea evenimentelor rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor. La acțiune au participat 675 de polițiști rutieri din toată țara și 65 de reprezentanți ai RAR, cu 58 de autolaboratoare de control tehnic, fiind controlate 6.208 autovehicule.

Echipele de control au urmărit verificarea sistemului de frânare, a celui de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante, a mecanismului de direcție, instalației de iluminare/semnalizare, existenței și autenticității seriilor/ numerelor de identificare ale vehiculelor, precum și a legalității montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate.

De asemenea, a fost verificat sistemul de rulare (punți, roți, anvelope și suspensie), corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare și concordanța acestora cu datele și caracteristicile tehnice ale vehiculelor, deținerea inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia, deținerea certificatului de agreare pentru activitatea de transport în regim de taxi/viza anuală și aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale, cu excepția celor omologate și/sau certificate de autoritatea competentă și care sunt marcate corespunzător.

Peste 60 de amenzi aplicate în Dolj

Efectivele de poliţie rutieră din cadrul Serviciului Rutier Dolj – Biroul Drumuri Naționale și Europene şi ale formaţiunilor rutiere din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti au fost, de asemenea, angrenate în acţiunea naţională. La această activitate au participat peste 40 de polițiști, care împreună reprezentanți din cadrul Registrului Auto Român Dolj au aplicat peste 60 de sancţiuni contravenționale.

Dintre acestea, 29 au fost aplicate pentru constatarea unor defecţiuni tehnice , iar restul de 34 au fost aplicate pentru alte abateri rutiere. De asemenea, polițiștii au retras nouă certificate de înmatriculare din cauza constatării unor defecţiuni tehnice ale autovehiculelor verificate şi au reţinut tot nouă permise de conducere. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate în judeţul Dolj a fost de 18.270 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS