10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBilanțul atacului comis într-o moschee din Egipt a ajuns la 305 morți

Bilanțul atacului comis într-o moschee din Egipt a ajuns la 305 morți

Atacul comis ieri într-o moschee din estul Egiptului s-a soldat cu 305 de morți, printre care 27 de copii. Acesta este cel mai recent bilanț făcut public de procurorului general egiptean, potrivit Realitatea.net. Raportul precedent difuzat de autoritățile egiptene informa cu privire la 235 de morți și 109 răniți. Atacatorii au provocat o explozie, apoi au deschis focul asupra credincioșilor adunați la rugăciunea de vineri la moscheea Al Rawdah, din localitatea Bir Al Abed, la vest de orașul El Arish.

Potrivit autorităţilor egiptene, atacul ar fi fost comis de un grup de 25-30 de indivizi care aveau asupra lor steagurile reţelei teroriste Stat Islamic, relatează site-ul agenţiei Reuters. „Aceştia au ocupat poziţiile din faţa uşilor şi geamurilor moscheei şi au tras cu mitraliere automate asupra oamenilor din moschee”, a anunţat procurorul general al Egiptului.

În nordul Sinaiului, forțele de securitate egiptene luptă cu militanți ai Statului Islamic, care au ucis sute de polițiști și soldați în ultimii trei ani. În general atacurile militanților au avut ca țintă forțele de securitate, dar s-au extins și mai departe de Sinai, vizând biserici ale creștinilor și pelerini. Forţele aeriene egiptene au lansat astăzi atacuri asupra poziţiilor ocupate de teroriştii care au comis atacul de la moscheea din Sinai. ”Forţele aeriene au eliminat în ultimele ore o serie de avanposturi folosite de celulele teroriste. Câţiva suspecţi au fost deja lichidaţi”, se arată în comunicatul Armatei egiptene.

În plus, militarii egipteni vor rămâne în Peninsula Sinai până când toţi cei implicaţi în atacul de vineri vor fi traşi la răspundere, a precizat un reprezentant al forţelor armate din Egipt. Această acţiune militară vine la câteva ore după ce preşedintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sissi, a declarat că va răzbuna atacul comis vineri într-o moschee din regiunea Sinai. ”Forţele armate şi Poliţia îi vor răzbuna pe martirii noştri şi vor restabili cu forţă securitatea şi stabilitatea cât mai curând”, avertizase preşedintele Egiptului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS