16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis, după decizia referitoare la numirea conducerii ÎCCJ: Lucrurile trebuie clarificate; o să mă implic constituțional

Iohannis, după decizia referitoare la numirea conducerii ÎCCJ: Lucrurile trebuie clarificate; o să mă implic constituțional

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, întrebat cu privire la decizia Comisiei speciale parlamentare privind legile Justiției ca șeful statului să nu mai poată refuza numirea președintelui și vicepreședinților Înaltei Curți de Casație și Justiție, că lucrurile trebuie clarificate și că se va implica în mod constituțional, corect, informează Agerpres.
„O să fie tot felul de chestiuni votate, în tot felul de comisii. Până la urmă, lucrurile trebuie clarificate și trebuie lămurite și o să mă implic constituțional corect în acest parcurs”, a afirmat Iohannis, la Bruxelles, unde participă la Summitul Parteneriatului Estic.
Anterior, el a comentat și decizia de abrogare a prevederii potrivit căreia putea refuza o singură dată numirea magistraților. „Este o încercare nepotrivită și nu va rămâne așa. (…) Am de gând să fac tot ce poate să facă președintele într-un parcurs legislativ prevăzut în Constituție”, a spus șeful statului.
Comisia specială parlamentară privind legile Justiției a decis vineri că șeful statului nu poate refuza numirea președintelui și a vicepreședinților Înaltei Curți de Casație și Justiție.
În prezent, legislația în vigoare spune că președintele nu poate refuza numirea în aceste funcții decât motivat, aducând la cunoștința CSM motivele refuzului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS