6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCurtea Constituțională a admis două sesizări ale USR privind neconstituționalitatea unor hotărâri adoptate de Parlament

Curtea Constituțională a admis două sesizări ale USR privind neconstituționalitatea unor hotărâri adoptate de Parlament

Curtea Constituțională a admis, miercuri, cu unanimitate de voturi, două sesizări formulate de USR cu privire la neconstituționalitatea unor hotărâri adoptate de Parlament, informează HotNews.ro. O prima sesizare, formulată de grupul parlamentar al USR din Camera Deputaților, a vizat o hotărâre privind aprobarea componenței nominale și a conducerii Comitetului director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare.

„In urmă deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis sesizarea de neconstituționalitate și a constatat că Hotărârea Parlamentului României nr. 72/2017 pentru modificarea anexei la Hotărârea Parlamentului României nr. 15/2017 privind aprobarea componenței nominale și a conducerii Comitetului director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare este neconstituțională”, a informat Curtea Constitutionala.

CCR a admis și o a două sesizare formulată de grupul parlamentar al USR din Camera Deputaților, referitoare la neconstituționalitatea Hotărârii Parlamentului României nr. 70/2017 pentru modificarea anexei la Hotărârea Parlamentului României nr. 10/2017 privind aprobarea componenței nominale și a conducerii Delegației permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Marii Negre.

CCR a respins cu majoritate de voturi, că neîntemeiate, alte două sesizări formulate de același grup parlamentar. Una se referea la neconstituționalitatea Hotărârii Parlamentului României nr. 73/2017 pentru numirea directorului general interimar al Societății Române de Televiziune, iar cealaltă la neconstituționalitatea Hotărârii Parlamentului României nr. 71/2017 pentru modificarea anexei la Hotărârea Parlamentului României nr. 30/2017 privind constituirea grupurilor parlamentare de prietenie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS