8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCSM a aprobat raportul Inspecţiei Judiciare de după controlul la Parchetul General. S-a apreciat că managementul PG a fost eficient (surse)

CSM a aprobat raportul Inspecţiei Judiciare de după controlul la Parchetul General. S-a apreciat că managementul PG a fost eficient (surse)

Sectia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat in totalitate, marti, raportul Inspectiei Judiciare privind controlul efectuat la Parchetul General, fiind apreciat ca managementul la aceasta unitate de parchet a fost unul eficient, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.
Sectia pentru procurori din CSM a luat in discutie, in prezenta ministrului Justitiei, Tudorel Toader, „Raportul Inspectiei Judiciare numarul 5116/IJ/983/DIP/2017 avand ca obiect eficienta manageriala si modul de indeplinire a atributiilor ce decurg din legi si regulamente la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, precum si respectarea normelor procedurale si regulamentare de catre procurorii si personalul auxiliar de specialitate din cadrul parchetului vizat”.
Pe 13 noiembrie, Inspectia Judiciara anunta ca a trimis la Consiliul Superior al Magistraturii raportul privind controlul efectuat la Parchetul General. Potrivit unor surse din cadrul institutiei, Parchetul General nu a formulat obiectiuni la raportul intocmit de inspectorii judiciari.
Inspectia Judiciara a inceput controlul la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pe data de 4 septembrie, fiind vizata activitatea desfasurata la PICCJ in 2016 si semestrul I al acestui an.
Pe 19 iunie, Toader a trimis la Inspectia Judiciara o cerere prin care solicita efectuarea unor controale la DNA si Parchetul General. Cererea era motivata de faptul ca la cele doua institutii nu au mai fost efectuate controale de foarte mult timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS