20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReferendum în Republica Moldova: Dorin Chirtoacă află astăzi dacă va fi demis sau nu din funcţia de primar al Chişinăului

Referendum în Republica Moldova: Dorin Chirtoacă află astăzi dacă va fi demis sau nu din funcţia de primar al Chişinăului

Dorin Chirtoacă află astăzi dacă va fi demis sau nu din funcţia de primar al Chişinăului. Peste 650.000 de alegători sunt aşteptaţi, duminică, la vot pentru a participa la referendum, anunta Mediafax.

Referendumul, iniţiat de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), este o premieră pentru Republica Moldova. Presedintele Igor Dodon le-a transmis votanţilor un mesaj prin care îndeamnă participarea la referendum deoarece aceasta este „şansa noastră de a pune capăt haosului şi incertitudinii”. Pe de altă parte, liberalii, susţinători ai primarului suspendat al Chişinăului, au anunţat că nu vor participa la „plebiscitul anti-Chirtoacă”.

În urmă cu o săptămână, primarul suspendat al Chişinăului a fost eliberat din arest la domiciliu şi a fost plasat sub control judiciar. Dorin Chirtoacă este acuzat de trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, în dosarul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) din Republica Moldova de anchetare a construirii unor parcări cu plată în Chişinău. Potrivit procurorilor, primarul Chişinăului i-ar fi dat indicaţii viceprimarului capitalei moldovene, care era preşedinte al Comisiei de selectare a companiilor, să semneze contractul pentru construirea parcărilor cu o anumită firmă, fără avizul Consiliului municipal.

Din 26 mai, Chirtoacă a fost plasat în arest la domiciliu, fiind şi suspendat din funcţie în perioada desfăşurării anchetei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS