21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePNL și USR au depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose

PNL și USR au depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose

PNL și USR au depus vineri, la Parlament, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”.

Potrivit Agerpres, moțiunea a fost semnată de 148 de parlamentari PNL, USR, PMP. Ea a menționat că moțiunea a fost semnată și de deputații neafiliați Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin.

„Această moțiune de cenzură vine în sprijinul celor loviți și mințiți de guvernarea Dragnea — Tudose. Niciodată după anul 1989 o guvernare nu a ridicat împotriva ei atâtea categorii de români, funcționari publici, angajați la stat, angajați în sectorul privat, pensionari, oameni de afaceri, ONG-uri, societate civilă. Practic a fost un balon de săpun care s-a spart și victimele au fost toți cetățenii României. Un program de guvernare care promitea majorări salariale a adus din nefericire scăderi de salarii și în cel mai fericit caz mici majorări. Au fost mințiți pensionarii prin amânarea legii pensiilor. Sprijinul pentru mediul de afaceri s-a transformat în povară suplimentară pentru toți oamenii de afaceri cinstiți. Administrațiile publice au fost lovite până în măduva oaselor de poverile pe care le-a introdus acest guvern și mai ales de lipsa banilor pentru investiții’, a afirmat liderul deputaților liberali, Raluca Turcan.

Ea a subliniat că actuala guvernare a dus „la o scădere a nivelului de trai, o împovărare pentru mediul de afaceri, o decredibilizare a leului, o lipsă de predictibilitate, o creștere a costurilor creditelor și o îndepărtare a României de tot ceea ce înseamnă țări occidentale democratice”.

„Pentru toate aceste aspecte, această guvernare trebuie să plece. Lucrurile trebuie oprite atât cât mai avem timp pentru ca problemele cu care deja ne confruntăm să nu se cronicizeze, să nu se adâncească și să nu trebuiască să ajungem la măsuri drastice pentru a le corecta”, a adăugat Turcan.

Deputatul a precizat că se adresează tuturor parlamentarilor, indiferent de culoarea politică, pentru a susține moțiunea de cenzură.

„Este o moțiune de cenzură împotriva unui Guvern incompetent, lipsit de înțelegere și onestitate, este o moțiune de cenzură în interesul tuturor categoriilor de români”, a explicat Turcan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS