9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Klaus Iohannis îşi doreşte o justiţie independentă şi puternică

Preşedintele Klaus Iohannis îşi doreşte o justiţie independentă şi puternică

Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al şefului statului, a susţinut, în urmă cu puţin timp, o conferinţă de presă de prezentare a punctului de vedere a preşedintelui Klaus Iohannis în legătură cu justiţia din România. „Preşedintele Klaus Iohannis îşi doreşte o justiţie independentă şi puternică, al cărei beneficiar direct este societatea”, a afirmat purtătorul de cuvânt.
Întrebată dacă preşedintele a avut vreo discuţie telefonică cu Liviu Dragnea după începerea urmăririi penale a acestuia, Dobrovolschi a spus că dacă ar fi existat o discuţie oficială, s-ar fi aflat pe agenda publică.
De asemenea, despre acuzaţiile lui Liviu Dragnea privind statul paralel, în spatele căruia s-ar afla Klaus Iohannis, aceasta a afirmat: „În România nu există stat paralel, este o invenţie a celor care au probleme cu justiţia”.
DNA a anunţat, luni, că a început urmărirea penală a liderului PSD, Liviu Dragnea, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.
Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a precizat că în acest dosar prejudiciul este de aproximativ 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi de 20 de milioane de euro, bani obţinuţi prin fraudarea fondurilor europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS