16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJandarmeria Română: Campanie națională de recrutare pentru cele două școli de subofițeri ale Jandarmeriei

Jandarmeria Română: Campanie națională de recrutare pentru cele două școli de subofițeri ale Jandarmeriei

Jandarmeria Română a lansat, duminică, o campanie națională de recrutare pentru cele 700 de locuri disponibile în cele două școli de subofițeri ale Jandarmeriei. O autospecială inscripționată cu mesajul campaniei va merge, timp de opt zile, prin 15 orașe din țară și va prezenta celor interesați oferta Jandarmeriei. „Ne-am gândit la o schimbare de paradigmă în ceea ce privește abordarea tinerilor care doresc să vină în rândurile noastre și în sensul ăsta mergem noi către tineri într-o campanie care dorește să acopere într-o primă etapă sudul și estul țării, iar în cea de-a doua etapă nordul și vestul țării. Încercăm să prezentăm tinerilor ceea ce este de fapt jandarmeria, să încercăm să-i atragem în rândurile noastre pentru a acoperi deficitul de personal pe care-l avem la momentul actual“, a declarat, astăzi, comandantul Jandarmeriei Române, col. Sebastian Cucoș.
El a arătat că există un deficit de personal de circa 15%, mai ales după ce Jandarmeria a pierdut, în anul 2011, aproximativ 20% din funcțiile pe care le avea, deficit care s-a simțit acut în misiunile desfășurate. „În cifre, acest deficit înseamnă aproape 3.000 de oameni. Din structurile operative lipsesc foarte mulți oameni, dar nici în zona de suport lucrurile nu stau prea bine și aici e nevoie de (…) specialiști: financiar, resurse umane, logistică. Dorim să lărgim baza de selecție, dorim să avem o concurență cât mai mare, astfel încât cei care vin spre structurile noastre să fie mai bine pregătiți, mai buni pentru a satisface nevoile cetățeanul“, a mai spus Cucoș. El a precizat că prima oprire a autospecialei va fi în județul Călărași, unde angajații jandarmeriei vor vorbi cu tinerii, se vor opri în locurile publice, îi vor aborda și le vor explica ce presupune această meserie, în încercarea de a obține o resursă umană calificată și cât mai bine pregătită. Activitatea se desfășoară în contextul organizării concursului de ocupare a celor 700 de locuri repartizate Jandarmeriei Române, respectiv 350 de locuri în cadrul Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, județul Vâlcea și 350 de locuri în cadrul Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, județul Suceava.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS