21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElena Petrașcu, director Poștă Română: Tarifele Poștei vor fi modificate. Vom renegocia toate contractele

Elena Petrașcu, director Poștă Română: Tarifele Poștei vor fi modificate. Vom renegocia toate contractele

Contractele și discounturile oferite de Poștă Română vor fi renegociate, a declarat într-un interviu pentru News.ro Elena Petrașcu, numită luna trecută director general al Poștei Române. Această spune totodată că vor fi modificate și tarifele practicate de societate. „Avem tarifele greșite, care nu se bazează pe costuri reale. În acest moment am înființat un grup de lucru din toată țară, care lucrează exact pe zona de tarifare“, spune Elena Petrașcu pentru News.ro.

Noua șefa a Poștei vrea, totodată, să întărească rolul companiei pe piață și în același timp să analizeze cu atenție relația cu integratorii. De asemenea, toate discounturile vor fi renegociate. „Ceva trebuie să se schimbe. Vrem să ne repoziționăm în piață“, adaugă Petrașcu.

Posta Română este deținută de statul român, prin MCSI, în proporție de 75% și de Fondul Proprietatea în proporție de 25%. Compania este cel mai mare angajator din România, cu peste 25.000 de angajați. Guvernul a aprobat în 27 septembrie Memorandumul privind „Măsuri în vederea redresării activității Companiei Naționale Poștă Română”.

Posta a înregistrat, în primele șase luni din acest an un profit operațional brut de 20,9 milioane de lei (4,6 milioane de euro), în creștere cu 6,6% față de perioada similară a anului trecut. Rezultatul net s-a ridicat, în același interval, la 17,8 milioane de lei, în creștere cu 12,5% față de primele șase luni din 2016.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS