10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReprezentantul FMI pentru România: Toate măsurile fiscale ar trebui să aibă un studiu de impact, iar scopul să fie reducerea deficitului

Reprezentantul FMI pentru România: Toate măsurile fiscale ar trebui să aibă un studiu de impact, iar scopul să fie reducerea deficitului

Este foarte important că toate măsurile fiscale să aibă în spate un studiu minuțios de impact, iar scopul lor ar trebui să fie reducerea graduală a deficitelor bugetare, a declarat, pentru Agerpres, Alejandro Hajdenberg, reprezentantul FMI pentru România și Bulgaria.

„Asa cum am relevat în raportul publicat pe marginea consultărilor în baza Articolului IV, publicat la începutul acestui an, politica fiscală trebuie să aibă că scop reducerea graduală a deficitului bugetar. Este nevoie de măsuri de consolidare pentru a reduce deficitul până la țintă pe termen mediu de 1,5% din PIB. La fel de important, politică fiscală trebuie să se bazeze pe măsuri de mare calitate. Considerăm că este foarte important că toate măsurile să fie subiectul unui studiu minuțios de impact și să evite volatilitatea inutilă pentru gospodării și firme”, a precizat Hajdenberg, la solicitarea Agerpres.

Misiunea FMI a realizat evaluarea anuală a economiei românești în luna martie a acestui an, la București, în baza Articolului IV din Statutul instituției financiare internaționale. Pe baza informațiilor disponibile la momentul discuțiilor, a fost elaborat un raport al staff-ului FMI la dată de 4 mai 2017, raport care a fost analizat de boardul executiv al FMI la dată de 22 mai.

Guvernul a aprobat, miercuri, prin modificarea Codului fiscal, o serie de măsuri privind impozitul pentru IMM-uri, impozitul pe venit și contribuțiile sociale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS