16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul de Interne: Poliţiştii nu sunt îndeajuns de protejaţi, dar nici îndeajuns de pregătiţi

Ministrul de Interne: Poliţiştii nu sunt îndeajuns de protejaţi, dar nici îndeajuns de pregătiţi

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, joi, la Sibiu, că poliţiştii nu sunt nici suficient de protejaţi, dar nici îndeajuns de pregătiţi, pentru a rezolva probleleme referitoare la gradul de instruire fiind organizate exerciţii la care participă forţe SIAS din toată ţara, informează Mediafax.
Întrebată dacă poliţiştii din România sunt protejaţi şi pregătiţi, ministrul de Interne Carmen Dan a declarat că nu consideră acest lucru.
„Nu consider că poliţiştii sunt îndeajuns de protejaţi. Nu consider că sunt îndeajuns de pregătiţi. Tocmai de aceea ne-aţi văzut astăzi (joi – n.r.) în acţiune”, a răspuns ministrul, după ce a participat la un exerciţiu demonstrativ de pregătire tactică a poliţiştilor, la care au fost prezente forţe ale Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS).
La Centrul Chinologic de la Sibiu se desfăşoară o pregătire tactică a poliţitilor din cadrul SIAS. Aceştia se vor întoarce în inspectoratele judeţene unde sunt încadraţi şi îi vor pregăti, la rândul lor, pe poliţiştii de la Ordine Publică, Serviciul Rutier şi Transporturi pentru intervenţia în stradă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS