21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: S-ar impune o amânare semnificativă a măsurilor fiscale

Iohannis: S-ar impune o amânare semnificativă a măsurilor fiscale

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că s-ar impune o amânare semnificativă a modificărilor legislației fiscale, precizând că termenul de aplicare a acestora la 1 ianuarie 2018 este inoportun, informează Agerpres.

„Am văzut cu toții că în afară de inițiatori toată lumea este împotriva acestor modificări. Cred că trebuie să dea de gândit oricui care dorește să facă modificări atât de ample și vede că nu vrea nimeni să meargă pe aceeași linie. Cred că minim, minimorum s-ar impune o amânare semnificativă, un studiu foarte bine fundamentat și atunci lucrurile se pot discuta în liniște. După părerea mea, este total, dar total inoportun să se țintească ca și dată de implementare 1 ianuarie 2018”, a afirmat Iohannis, după ce a participat la Ateneu la Gala Asociației Municipiilor din România.

El a reiterat că modificările reprezintă o „țopăială” fiscal-bugetară a Guvernului.

„Cred că vă amintiți că acum puține zile, săptămâna trecută, mi-am arătat întregul scepticism față de anunțatele modificări în legislația fiscală. Am numit acest comportament al PSD în materie o țopăială fiscal-bugetară și tot ce am văzut la televizor și tot ce am auzit și astăzi îmi confirmă că evaluarea mea a fost cât se poate de exactă. Aș fi preferat să văd astăzi un Guvern hotărât să facă evaluări serioase, să avem simulări făcute de adevărați specialiști, să vedem dacă aceste măsuri sunt într-adevăr cele mai bune sau nu. Nu am văzut așa ceva, am văzut în schimb întâlniri tot între aceiași politicieni care au ieșit tot cu aceleași opinii”, a afirmat șeful statului.

El a arătat că nu a mai discutat cu premierul Mihai Tudose.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS