11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCFR Marfă a semnat un acord-cadru pe patru ani cu Cet Govora pentru transportul a 9 milioane de tone de cărbune

CFR Marfă a semnat un acord-cadru pe patru ani cu Cet Govora pentru transportul a 9 milioane de tone de cărbune

CFR Marfă a semnat un acord-cadru pe patru ani cu CET Govora pentru transportul unei cantităţi de circa 9 milioane de tone de cărbune energetic, acesta consolidând veniturile şi poziţia societăţii pe piaţa transporturilor feroviare de marfă, a anunţat, luni, compania de transport feroviar de marfă, citată de economica.net.
CFR Marfă a semnat în data de 1 noiembrie 2017 un acord – cadru pe patru ani cu SC CET Govora SA, pentru transportul a circa 9 milioane de tone cărbune energetic de la depozitele Alunu şi Berbeşti până pe estacadele de descărcare aparţinând CET Govora. Transportul a fost câştigat în urma unei licitaţii deschise organizată în data de 6 octombrie 2017, la care au participat şi alţi operatori de transport feroviar de marfă’, se arată într-un comunicat al societăţii. remis AGERPRES.
În primele 9 luni ale acestui an, CFR Marfă şi-a crescut volumul de mărfuri transportate cu 14,4% faţă de primele 9 luni 2016 şi a înregistrat creşterea cu 10% a veniturilor din transport, reuşind să diminueze pierderile cu 20,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016.
În semestrul I 2017 societatea a avut o cotă de piaţă de 49,5%.
CFR Marfă a transportat în anul 2016 circa 83% din cărbunele transportat pe calea ferată şi deţine astfel un rol strategic în asigurarea cărbunelui necesar funcţionării sistemului energetic naţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS