21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa fiecare trei ore, o femeie moare de cancer la sân în România. Anul acesta au fost înregistrate 7.500 de cazuri no

La fiecare trei ore, o femeie moare de cancer la sân în România. Anul acesta au fost înregistrate 7.500 de cazuri no

Coaliţia pentru Sănătatea Femeii arată, într-un studiu efectuat în mai-septembrie 2017, că anul acesta, au fost înregistrate 7.500 de cazuri noi de cancer la sân, ceea ce înseamnă că 21 de cazuri noi zilnic. Potrivit studiului, reiese că, la fiecare trei ore, o femeie moare din această cauză, informează Mediafax.

Coaliţia pentru Sănătatea Femeii a lansat studiul „Povara cancerului de sân în România. Beneficiile investigaţiei într-un program de screening pentru cancerul de sân”, din care reiese că în anul curent au fost diagnosticate cu cancer de sân 7.449 de femei, ceea ce înseamnă că, în fiecare zi, sunt descoperite aproximativ 21 de noi cazuri.

Potrivit studiului, reiese că, la fiecare trei ore, o femeie moare din această cauză, iar, anual, aproximativ 3.500 de femei îşi pierd viaţa din cauza cancerului la sân.

„În România, 90% din cazurile noi de cancer la sân sunt diagnosticate foarte târziu, aceastea fiind deja în stadiile II,III şi IV. De asemenea, jumătate dintre femeile diagnosticate cu această afecţiune, la noi, în ţară, au cu mult sub media de pensionare, iar, în medie, o româncă mai supravieţuieşte doar cinci ani de la diagnosticarea cu această maladie”, se mai arată în studiul Coaliţiei pentru Sănătatea Femeii.

 Mediafax

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS