10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFederaţia Operatorilor Români de Transport a renunţat la protestele anunţate pentru vineri

Federaţia Operatorilor Români de Transport a renunţat la protestele anunţate pentru vineri

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) a renunţat la acţiunile de protest anunţate pentru data de 3 noiembrie, deoarece se află în discuţii cu reprezentanţii Guvernului pe marginea revendicărilor şi nici nu au primit autorizaţie de la Primărie, a declarat joi pentru Agerpres preşedintele FORT, Augustin Hagiu.
„Suntem deja avansaţi cu discuţiile privind returnarea (unei părţi din acciză n.r), aşa că ne-am liniştit din punctul ăsta de vedere. Mai e de trecut un hop, cel al Consiliului Concurenţei, pe schema de ajutor de stat. O să încerc să mă văd cu ei în maximum o săptămână, dar Guvernul, din punctul meu de vedere, a cedat. Atâta timp cât discută despre schema de returnare, suntem OK”, a spus Hagiu.
Acesta a precizat, totodată, că federaţia nici nu a reuşit să obţină autorizaţie de la Primăria Capitalei, pe motiv că ‘Piaţa Victoriei e închiriată’.
Totodată, preşedintele FORT a mai adăugat că în situaţia în care va apărea vreun blocaj în discuţii, protestele vor reveni în centrul atenţiei.
În urmă cu o lună, FORT anunţase că va organiza, începând din 3 noiembrie, ample manifestaţii de protest, atât în Capitală cât şi la nivel naţional, nemulţumirile fiind legate de accizele la carburanţi, lipsa infrastructurii de transport şi a unor măsuri legislative care ‘să salveze’ sectorul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS