21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCod galben de vânt, ploi şi temperaturi scăzute în toată ţara

Cod galben de vânt, ploi şi temperaturi scăzute în toată ţara

Meteorologii au emis sambata o avertizare de Cod portocaliu in zonele montane, unde va ninge viscolit, si o avertizare de Cod galben valabila in toate regiunile din tara, Administratia Nationala de Meteorologie anuntand vant intens, disconfort termic si precipitatii mixte, pana luni seara. Codul portocaliu si Codul galben au intrat in vigoare duminica, pe 29 octombrie, la ora 10.00.
„Duminica (29 octombrie) si luni (30 octombrie), in zonele montane vantul va sufla tare, rafalele vor depasi 80…90 km/h, iar pe creste 100…120 km/h. Va ninge viscolit, vizibilitatea va scadea temporar sub 50 m si se va depune strat consistent de zapada”, informeaza ANM.
Totodata, pana luni, la ora 23.00, intensitatea vantului va fi in crestere in toate regiunile, cu viteze la rafala  in general intre 55 si 70 km/h si local 75…85 km/h.
Valorile termice vor scadea in toata tara, iar intensificarile de vant vor determina amplificarea senzatiei de rece.
In regiunile din vestul, centrul si nordul tarii pe arii extinse vor fi ploi moderate cantitativ, iar din noaptea de duminica spre luni (29/30 octombrie) in Maramures, Transilvania si zona deluroasa a Crisanei si a Moldovei se vor semnala precipitatii mixte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS