11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate135 de tâlhari, 47 de violatori şi 33 de criminali eliberaţi în prima zi din închisoare

135 de tâlhari, 47 de violatori şi 33 de criminali eliberaţi în prima zi din închisoare

Din cei 529 de deţinuţi eliberaţi în prima zi în care legea privind recursul compensatoriu a intrat în vigoare 184 au fost condamnaţi pentru furt, 135 pentru tâlhărie, 47 pentru viol şi 33 pentru omor, dintre care şase au fost condamnaţi pentru omor deosebit de grav, se arată într-un răspuns al ANP la o solicitare HotNews.ro.

Informaţiile furnizate de ANP mai arată că în dată de 19 octombrie cei mai mulţi deţinuţi au fost eliberaţi de la penitenciarele din judeţele Giurgiu (80), Constanţa (55) şi Iaşi (37). În capitală au fost eliberaţi 37 de deţinuţi din penitenciarul Jivală şi zece din penitenciarul Rahova.

Legea privind recursul compensatoriu a intrat în vigoare joia trecută şi prevede că pentru fiecare 30 de zile executate în condiţii necorespunzătoare fiecare deţinut va beneficia de şase zile considerate efectuate.

În prima zi de la intrarea în vigoare a acestei legi au fost puşi în libertate 529 de deţinuţi, iar în perioada următoare ar putea fi eliberaţi condiţionat, în baza acestei legi, alţi 3.349 de deţinuţi, cei mai mulţi fiind de la Rahova – 250 şi de la Penitenciarul Poartă Albă – 200. Ministrul Tudorel Toader a spus că această cifra este mare şi i-a depăşit aşteptările, pentru că nu credea că „impactul va fi atât de mare”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS