6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDonald Trump: SUA sunt complet pregătite pentru a răspunde ameninţărilor venite dinspre Phenian

Donald Trump: SUA sunt complet pregătite pentru a răspunde ameninţărilor venite dinspre Phenian

Statele Unite sunt pregătite pentru a răspunde ameninţărilor venite dinspre Coreea de Nord, a declarat, duminică, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, într-un interviu acordat pentru Fox News, citat de site-ul postului France 24. „Suntem atât de bine pregătiţi cum nici nu aţi crede. O să fiţi surprinşi să vedeţi că suntem complet pregătiţi“, a declarat preşedintele american, scrie Mediafax.
Făcând referire la opţiunea militară pentru rezolvarea problemei nord-coreene, Trump a precizat că ar fi bine să nu se ajungă până în acel punct. „Nu ar fi bine să nu o facem? Răspunsul este da. Se va întâmpla oare asta? Cine ştie?“, a adăugat preşedintele SUA. Recent, Mike Pompeo, directorul CIA, a avertizat că regimul de la Phenian este pe punctul de a dezvolta rachete nucleare capabile să lovească teritoriul american. Oficialul a subliniat că Washingtonul continuă să prefere diplomaţia şi sancţiunile ca soluţii pentru rezolvarea chestiunii programului balistic şi nuclear nord-coreean, însă utilizarea forţei militare rămâne o opţiune. Tensiunile din Peninsula Coreea s-au intensificat în ultimele luni, mai ales în urma repetatelor teste balistice şi nucleare efectuate de regimul de la Phenian. Ulterior, a izbucnit un adevărat război al declaraţiilor între Washington şi Phenian, cele două părţi ameninţându-se reciproc. Donald Trump l-a numit pe Kim Jong-Un „nebun”, după ce liderul nord-coreean a afirmat că preşedintele SUA este „senil” şi „deranjat mental”. Anterior, preşedintele american avertizase că va „distruge total” Coreea de Nord dacă va ameninţa Statele Unite sau aliaţi ai acestei ţări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS