8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCod galben şi cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului

Cod galben şi cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de cod galben şi cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului la munte, valabile astăzi şi mâine.

Astfel, din această dimineață, aria ploilor se va extinde dinspre vest cuprinzând treptat cea mai mare parte a țării. Codul galben este valabil din această dimineaţă, de la ora 10.00, până marţi, la ora 23.00, în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv în zona municipiului București), local în Transilvania, precum și pentru zonele montane și submontane, unde se vor cumula cantități de apă ce vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp. În zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, se vor cumula cantități de apă pe arii extinse între 30 și 50 l/mp și izolat peste 60 l/mp. Vântul va avea intensificări, local și temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali, vor fi rafale de peste 70…80 km/h.
Meteorologii anunţă că temperaturile vor scădea de la o zi la alta, astfel încât la mijlocul săptămânii vremea va deveni rece în toată țara. La munte, la altitudini mari, trecător vor fi precipitații mixte.

De asemenea, codul portocaliu este valabil de astăzi, de la ora 12.00, până mâine, la ora 18.00. Zonele afectate sunt: zona deluroasă și montană a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș și Dâmbovița. În intervalul menționat, în zona deluroasă și montană a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș și Dâmbovița cantitățile de apă vor depăși pe arii extinse 50…60 l/mp și izolat 80 l/mp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS