6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMuzică, joc și voie bună la Sărbătoarea Zaibărului și a Prazului de la Băilești

Muzică, joc și voie bună la Sărbătoarea Zaibărului și a Prazului de la Băilești

Muzică, joc și voie bună la Ediția a X-a a Sărbătorii Zaibărului și a Prazului, organizată în perioada 21-22 octombrie 2017 la Băilești. Programul zilei de astăzi a inclus mai multe evenimente, printre care: „Târgul Micului Precupeţ” – Târg al copiilor unde au fost prezentate produse tradiţionale pregătite în gospodăriile proprii. De asemenea, au fost amanajate ateliare de lucru ale copiilor, cu tematică de sezon; Dolju-n Bucate” – Expoziţie de produse tradiţionale gastronomice;
„La casa lu’ Nea Mărin” – vizită la Casa Memorială „Amza Pellea”,, unde zaibărul a fost binecuvântat de preot și slobozit pentru degustări, apoi carul alegoric în care se transportă butoiul cu zaibăr s-a deplasat către locul desfașurării concursului, alaiul fiind însoţit de trăsuri şi călăreţi.
În piața publică din centrul orașului, au fost organizate mai multe concursuri, cum ar fi: „cel mai bun zaibăr”, „cel mai frumos stand gastronomic tradiţional”, „cea mai originală reţetă”. Concursul pentru „cel mai bun zaibăr” a fost câștigat de Sabin Văduva din Băilești, iar cel mai bun stand gastronomic a fost desemnat cel prezentat de municipiul Calafat. Tot în piața civică din centrul orașului MasterChef Ciprian Ogarcă a pregătit o serie de surprize culinare și a organizat concursuri interactive. Ciprian Ogarcă este câştigătorul sezonului 4 al show-ului culinar MasterChef, în anul 2014. Începând cu ora 11.00, mai multe ansambluri din țară (Băilești, Turda, Calafat, Topoloveni, Mărunței-Olt, Segarcea, Cerneşti) au prezentat un spectacol folcloric.

Galerie foto realizată de Lucian Anghel:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS