6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA început campania electorală pentru alegeri în localități din 13 județe

A început campania electorală pentru alegeri în localități din 13 județe

Campania electorală pentru alegerile locale parțiale care vor avea loc pe 5 noiembrie în localități din 13 județe a început, urmând a se încheia sâmbătă, 4 noiembrie, la ora 7,00.

Guvernul a stabilit organizarea în data de 5 noiembrie a scrutinului local parțial pentru alegerea primarului în 16 localități în care această funcție a rămas vacantă, precum și pentru alegerea consiliului local într-o comună, informează Agerpres.

Fondurile necesare în vederea organizării alegerilor locale parțiale din 5 noiembrie se ridică la 4,368 milioane de lei și sunt alocate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pentru acest an.

Alegerile parțiale vor fi organizate în municipiul Deva — județul Hunedoara, precum și în comunele Bocsig — județul Arad, Nicșeni — județul Botoșani, Călărași — județul Cluj, Pantelimon și Bărăganu — județul Constanța, Telești — județul Gorj, Balș — județul Iași, Bîrghiș — județul Sibiu, Drăgoiești — județul Suceava, Cervenia, Poieni, Salcia — județul Teleorman, Checea — județul Timiș, Oșești — județul Vaslui, Vlădești — județul Vâlcea.

Totodată, vor fi organizate alegeri parțiale pentru Consiliul Local din comuna Mereni, județul Constanța.

Executivul a stabilit, prin hotărâre, calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale: campania electorală începe cu 15 zile înainte de data alegerilor, pe 22 octombrie, și se încheie pe 4 noiembrie, ora 7,00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS