17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIlie Botoş, audiat la DNA în dosarul de abuz în serviciu al lui Gabriel Oprea

Ilie Botoş, audiat la DNA în dosarul de abuz în serviciu al lui Gabriel Oprea

Fostul procuror general al României Ilie Botoş a fost audiat ca martor la DNA, joi, în dosarul în care Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz în serviciu privind folosirea nelegală a coloanei oficiale, după moartea agentului de la poliţia rutieră Bogdan Gigina, Botoş fiind secretar de stat în Ministerul de Interne la momentul accidentului, informează HotNews.ro, citând News.ro.

El a spus, la ieşirea de la audieri, că a aflat despre accident a două zi, că nu avea în atribuţii stabilirea dispozitivelor pentru coloanele oficiale şi că a dat explicaţii „tehnice”. „Nu sunt un martor surpriză, am fost propus de către avocaţi”, şi-a explicat Botoş prezenţa la DNA.

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz în serviciu privind folosirea nelegală a coloanei oficiale, dosar deschis după moartea poliţistului Bogdan Gigina.

În seară de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.00, agentul de poliţie Bogdan-Cosmin Gigina, care făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Gabriel Oprea, a fost implicat într-un accident de circulaţie în urmă căruia a decedat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS