21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: S-au semnat contractele de finanţare pentru patru obiective rutiere

Dolj: S-au semnat contractele de finanţare pentru patru obiective rutiere

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat semnarea contractelor de finanțare pentru patru obiective de infrastructură rutieră care vor fi realizate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), în perioada 2017 – 2020, investiții a căror valoare cumulată este de aproape 30 de milioane de euro.

„Cel mai important dintre aceste proiecte, ca valoare alocată, vizează modernizarea drumului județean 542, arteră rutieră care asigură conexiunea cu județul Olt și care unește orașul Dăbuleni de comunele Amărăștii de Jos și Amărăștii de Sus, o zonă cu aproape 20.000 de locuitori. Un alt drum de legătură cu un județ învecinat, pe care vom putea să-l reabilităm prin intermediul PNDL, este cel care traversează comuna Bulzești, până la limita cu Vâlcea, respectiv DJ 643D. Mai exact, este vorba de cel de-al doilea tronson al acestei șosele, în condițiile în care primii 8 kilometri au fost finalizați în anul precedent, tot cu finanțare guvernamentală prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
Alături de aceste două investiții, au mai fost incluse spre finanțare intervenția pe DJ 643A, pe raza comunei Murgași, într-o zonă care prezintă risc de alunecare a terenului, precum și modernizarea unui tronson din drumul județean 606C, facilitând astfel accesul la două obiective importante, monumente istorice de interes național – culele din Cernătești și Brabova, pentru restaurarea cărora am obținut finanțare europeană”, precizează preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Priooteasa, într-un comunicat de presă.
Potrivit contractelor cele pentru patru obiective de investiții sunt: „Modernizarea DJ 542 limita județului Olt – Zvorsca – Amărăștii de Sus – Amărăștii de Jos – Dăbuleni“, „Modernizarea DJ 606C Sârsca – Ștefănel – Gogoșu – Grecești – Secu – Argetoaia – limita județului Mehedinți“, „Reabilitarea DJ 643D Bulzești – Prejoi – Înfrățirea – Frățila – limita județului Vâlcea“ și „Eliminare zonă care prezintă risc de alunecare a benzii carosabile, cuprinsă între km. 33+200 – 33+500, la obiectivul de investiții DJ 643A“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS