13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Cea de-a patra zi a "Săptămânii prevenirii criminalităţii", dedicată activităților menite să prevină violența în familie

Mehedinţi: Cea de-a patra zi a „Săptămânii prevenirii criminalităţii”, dedicată activităților menite să prevină violența în familie

Activitățile preventive organizate în “Săptămâna Prevenirii criminalității” s-au pliat în jurul temei specific-prevenirea violenţei în familie. Sute de materiale informativ-preventive, realizate în cadrul campaniei “Aripi Frânte”, au fost distribuite cetățenilor aflați în zona pietonală Crișan din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu  Poliția municipiului Drobeta Turnu Severin și Compartimentul Relații Publice, au desfășurat o acțiune informativ-preventivă de distribuire de pliante pe strada pietonală Crișan din municipiul Drobeta Turnu Severin.
Scopul acțiunii a constat în informarea cetățenilor și opiniei publice despre măsurile de protecție la care pot apela victimele violenței domestice. Cu această ocazie au fost popularizate serviciile de consiliere și sprijin, instituțiile cu atribuții în domeniu și la care pot apela, prevederile ordinului de protecție, alte măsuri și conduri de siguranță pentru a semnala pericolul iminent.
Acțiunea a fost sprijinită de un număr de 15 elevi de la Colegiul Național “Gheorghe Țițeica“ din Drobeta Turnu Severin.
Deasemenea, la activitate, au participat membrii Echipei Intersectoriale Locale (E.I.L.) din cadrul Comisiei privind  prevenirea și intervenția în situații de violență asupra copilului și  violență în familie.
Pe lângă sfaturile și recomandările preventive, polițiștii mehedințeni au distribuit împreună cu elevii voluntari, peste 1000 de broșuri și materiale de suport ale campaniei de prevenire a violenței în familie “Aripi frânte“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS