6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE: Bilanţul victimelor a ajuns la 20 de morţi, și peste 100 de răniți după un atac comis la un festival de muzică din Las Vegas. Numărul morţilor a ajuns la 50

UPDATE: Bilanţul victimelor a ajuns la 20 de morţi, și peste 100 de răniți după un atac comis la un festival de muzică din Las Vegas. Numărul morţilor a ajuns la 50

UPDATE ora 14.00: Poliția din statul american Nevada a anunțat că cel puțin 50 de persoane au murit în atacul armat asupra unui festival de muzică din orașul Las Vegas. E cel mai grav astfel de atac din istoria Statelor Unite. Forțele de ordine au făcut public și numele atacatorului. Stephen Paddock avea 64 de ani și locuia în Las Vegas. Printre victime se numără și doi polițiști. Aceștia erau în afara orelor de serviciu. Se relatează că bărbatul ar fi deschis focul asupra mulțimii de la etajul 32 al unui hotel aflat în apropiere. Poliția din Las Vegas a adăugat că Stephen Paddock ar fi avut un complice, o femeie pe nume Marilou Danley. Aceasta s-ar afla în custodia forțelor de ordine. Poliția a descoperit, de asemenea, două vehicule pe care organizatorii atacului le-au folosit.

Stephen-C-Paddock

UPDATE ora 11.30: Poliția din Las Vegas a anunțat că cel puțin 20 de oameni au murit și peste 100 răniți, în urma unui atac cu arme automate ce a avut loc în timpul unui festival de muzică country. Împuşcăturile par să fi fost trase de la etajul 32 al unei clădiri din apropiere, iar poliția a anuțat că un atacator a fost doborât, anunță Reuters.

Cel puțin două persoane au fost ucise luni și alte 24 au fost spitalizate cu plăgi împușcate în Las Vegas, a anunțat un purtător de cuvânt al spitalului local, în timp ce poliția a intervenit în forță în cursul nopții de duminică spre luni pe principala arteră „Route 91” din orașul din vestul SUA, după informații privind focuri de armă la hotelul-cazinou Mandala Bay, informează Reuters.
„Verificăm informații conform cărora ar exista un atacator înarmat activ în interiorul sau în jurul cazinoului”, a scris poliția pe Twitter.
Conform publicației Las Vegas Sun, s-a tras asupra mai multor persoane, printre care și un polițist, în timpul concertului de muzică country Harvest  care se desfășura în aer liber în zonă. Nu se știe încă dacă este vorba de unul sau de mai mulți atacatori, iar poliţia a anunţat că un atacator a fost imobilizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS