24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia anunţă că îl va expulza pe ambasadorul Coreei de Nord din Roma

Italia anunţă că îl va expulza pe ambasadorul Coreei de Nord din Roma

Ambasadorul Coreei de Nord în Italia ar urma să fie expulzat, în semn de protest faţă de repetatele teste balistice şi nucleare ale Phenianului, a anunţat, duminică, Angelino Alfano, ministrul italian de Externe, informează site-ul agenţiei de presă Reuters, potrivit Mediafax.

Într-un interviu acordat pentru La Repubblica, Alfano a precizat că Italia nu va întrerupe relaţiile diplomatice cu Coreea de Nord, afirmând că este utilă menţinerea unui canal de comunicare cu Phenianul. „Ambasadorul (n.red.: nord-coreean) va trebui să părăsească Italia. Vrem să arătăm Phenianului că izolarea este inevitabilă, dacă nu-şi schimbă acţiunile“, a declarat ministrul italian de Externe.
Alfano a adăugat că Spania a luat o măsură similară, declarându-l pe ambasadorul nord-coreean din Madrid ”persona non grata”, iar Portugalia a întrerupt deja relaţiile diplomatice cu Phenianul. Recent, Ministerul spaniol al Afacerilor Externe a solicitat ambasadorului Coreei de Nord din Spania să părăsească statul european înainte de sfârşitul lunii septembrie din cauza refuzului Phenianului de a pune capăt programului său nuclear.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS