21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedalie de aur pentru Romania la Jocurile Paralimpice de la Toronto

Medalie de aur pentru Romania la Jocurile Paralimpice de la Toronto

Echipa României, formată din Ionuţ Butoi, Dorin Petruţ şi Nicuşor-Augustin Pegulescu, a câştigat medalia de aur în finala de tir cu arcul, compound, la Invictus Games Toronto 2017, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Apărării Naţionale. Ionuţ Butoi a abţinut si medalia de argint în finala de tir cu arcul, compound.

În anul 2008, Ionuţ Butunoi a fost rănit în Afganistan. În urma exploziei unui dispozitiv exploziv improvizat, militarul a fost la un pas de a-şi pierde viaţa. Şi-a fracturat coloana, a rămas paralizat de la brâu în jos, a făcut diabet din cauza stresului fiind acum dependent de insulin, potrivit sursei citate.

Nicusor-Augustin Pegulescu a fost rănit, în anul, 2009 în Afganistan. Are piciorul stâng amputat şi se antrenează pentru probele de canotaj în sală, la simulator, si tir cu arcul.

 Dorin Petruţ a fost rănit, în anul 2007, în Irak. Are în piciorul stâng, de la genunchi la gleznă, o tijă din titan, prinsă cu cinci şuruburi.

România este reprezentată la Toronto de 15 militari răniţi sportivi, care participă la şase discipline sportive individuale – tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism şi înot. La acestea se adaugă, ca sport de echipă, volei din poziţia şezând. (sursa: mediafax)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS