6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarkus Frohnmaier - politicianul de origine română care a intrat în Bundestag pe listele extremei-drepte

Markus Frohnmaier – politicianul de origine română care a intrat în Bundestag pe listele extremei-drepte

În urma alegerilor federale legislative care au avut loc duminică în Germania, formaţiunea de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a reuşit să devină a treia forţă din Parlamentul Germaniei (Bundestag), obţinând, potrivit rezultatelor finale 12,6% din voturi, respectiv 94 de mandate. Iar unul dintre acestea i-a revenit unui tânăr de origine română, de numai 26 de ani – Markus Frohnmaier, notează Bild.de şi handelsblatt.com, citate de adevarul.ro. Născut pe 25 februarie 1991 la Craiova, în România, Markus Cornel Frohnmeier, este şeful tineretului din cadrul Alternativei pentru Germania şi a candidat pe listele partidului, pe poziţia a patra, în landul federal Baden-Württemberg pentru un loc în Parlament. Frohnmeier a crescut în Germania, la Weil der Stadt, în landul sud-vestic Baden-Württemberg, după ce a fost adoptat alături de sora sa geamănă, dintr-un orfelinat, de către un cuplu german. Nu-şi cunoaşte părinţii biologici, după cum a declarat într-un interviu acordat în aprilie 2016 cotidianului „Die Welt“, interviu în care a povestit că a avut o copilărie fericită. A studiat dreptul la Universitatea din Tübingen, una dintre cele mai vechi din Europa, specializându-se în criminologie. Frohnmeier afirmă pe site-ul său că, înainte de a intra în AfD, a fost „activ în CDU“ (Uniunea Creştin-Democrată, condusă de Angela Merkel), însă a fost dezamăgit, astfel că s-a orientat spre Alternativa pentru Germania, în care, în ultimii patru ani, s-a implicat puternic, sub diverse forme. A fost, până la sfârşitul lui 2016, purtător de cuvânt al fostei co-preşedinte a AfD Frauke Petry, iar din 22 mai 2017 a devenit purtătorul de cuvânt al lui Alice Weidel, în prezent co-preşedintă a acestei formaţiuni.

Căsătorit cu o rusoaică, legături cu partidul lui Putin

Pe 3 martie 2017 s-a căsătorit şi are un fiu de aproximativ două luni. Soţia sa face parte, potrivit stuttgarter-zeitung.de, din minoritatea coreeană din Federaţia Rusă. Agenţia ucraineană Unian a scris în luna aprilie a acestui an că soţia lui Frohnmaier este o jurnalistă din Rusia care a scris articole despre relaţiile ruso-germane. Mai mult, conform sursei anterior menţionate, liderul tineretului AfD are legături strânse cu aripa de tineret a partidului Rusia Unită a lui Putin. În luna decembrie a anului trecut, Frohnmaier s-a întâlnit cu Constantin Petricenko, şeful departamentului de relaţii internaţionale al partidului Rusia Unită, dar şi cu lideri ai frontului de tineret din cadrul formaţiunii. De asemenea, a avut o întrevedere cu Anton Morozov, parlamentar rus şi membru al Comisiei pentru afaceri internaţionale. La scurt timp după aceste întâlniri, Xenia Şliamina de la Frontul Tineretului Unit a scris pe pagina ei de Facebook că discuţiile purtate s-au referit la „cooperarea dintre Rusia şi Germania în termeni referitori la sancţiuni“, mai scrie adevarul.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS