6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDecizia în dosarul CET Govora este aşteptată astăzi

Decizia în dosarul CET Govora este aşteptată astăzi

Înalta Curte de Casație și Justiție urmează să se pronunţe luni în dosarul CET Govora, în care procurorii au cerut condamnarea lui Dan Şova la închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, confiscarea sumei de 100.000 de euro şi menţinerea sechestrului asigurător. La termenul anterior, Dan Şova a declarat că nu a comis faptele de care este acuzat.
Ca argument în favoarea condamnării lui Şova pentru trafic de influenţă, procurorul a spus că Şova a pretins în mod direct 5.000 de euro pe lună de la denunţătoarea în acest dosar în schimbul intervenţiei sale pe lângă directorul general Mihai Bălan pentru încheierea unui contract de asistenţă juridică cu casa de avocatură a denunţătoarei. Şova a primit în total suma de 100.000 de euro.
Din pedeapsa principală va fi scăzută perioada reţinerii, arestării preventive şi a arestului la domiciliu.
Procurorul a mai cerut confiscarea sumei de 100.000 euro şi menţinerea sechestrului asigurător.
În cazul fostului director general al CET Govora, Mihai Bălan, procurorii au cerut condamnarea pentru abuz în serviciu şi obligarea la plata a 1,3 milioane de lei despăgubiri civile către CET Govora.
Dan Şova a fost trimis în judecată în luna ianuarie în dosarul CET Govora, în care este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.
Alături de Şova a fost judecat şi fostul director general al CET Govora, Mihai Bălan, pentru trafic de influenţă şi abuz în serviciu.
Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS