8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDan Șova, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora

Dan Șova, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora

Dan Șova a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora, dar decizia nu este definitivă și poate fi contestată.
Dan Şova a fost trimis în judecată în luna ianuarie în acest dosar în care este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET GOVORA şi o firmă de avocatură.
Pentru această faptă, procurorii au cerut închisoare cu executare, precum și confiscarea sumei de 100.000 de euro şi menţinerea sechestrului asigurător.
Astăzi, judecătorii de la Înalta Curte au dat verdictul: 3 ani de închisoare și confiscarea celor 100.000 de euro.
Însă, decizia poate fi contestată la completul de cinci judecatori de la curtea supremă.
La termenul anterior, Dan Şova a declarat că acest dosar a fost pentru el una dintre cele mai dure lecţii de viaţă, că i-au fost distruse definitiv cariera şi viaţa, că trăieşte o consternare perpetuă şi că probabil va scrie o carte despre această perioadă.
Alături de Şova, a fost judecat şi fostul director general al CET Govora, Mihai Bălan, pentru trafic de influenţă şi abuz în serviciu.
În cazul lui, procurorii au cerut condamnarea şi obligarea la plata a 1,3 milioane de lei despăgubiri civile către companie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS