21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProteste de amploare la Paris împotriva reformelor lui Macron

Proteste de amploare la Paris împotriva reformelor lui Macron

Zeci de mii de susţinători ai liderului extremei-stângi franceze, Jean-Luc Melenchon, s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Bastiliei, pentru a-și exprima nemulțumirea faţă de măsurile luate de preşedintele Emmanuel Macron, care și-a propus să reformeze piaţa muncii.
Susținătorii liderului extremei-stângi franceze, Jean-Luc Melenchon, nu sunt de acord cu intenția preşedintelui Emmanuel Macron, care are de gând să reformeze piaţa muncii şi să schimbe relaţiile dintre angajatorii şi angajaţii din Franţa.
Unii dintre protestatari au ridicat bannere cu mesaje precum ,,Macron – preşedintele bogaţilor”, în vreme ce alţii au scandat ,,Rezistaţi! Rezistaţi!”.
Jean-Luc Melenchon l-a criticat dur pe președintele Emmanuel Macron, pe care l-a avertizat că riscă să fie înlăturat de la putere.
În ciuda protestelor cu care se confruntă, cota de popularitate a președintelui francez, Emmanuel Macron, este din nou în creștere în septembrie, potrivit unui sondaj apărut chiar astăzi.

Datele arată că 39% dintre persoanele chestionate se declară ,,mai degrabă mulțumite” și 6% sunt ,,foarte mulțumite” de șeful statului. În același timp, totalul nemulțumitilor scade de la 57% la 53%. Creșterea popularității se observă mai ales în rândul pensionarilor, al muncitorilor, dar și printre alegătorii de dreapta și cei de centru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS