24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExplozii în lanţ la un depozit de muniții din Donețk

Explozii în lanţ la un depozit de muniții din Donețk

Un depozit militar, din regiunea separatistă Donetsk, din estul Ucrainei, a fost ras de pe suprafaţa pământului. Un incendiu a declanşat explozii în lanţ ale muniţiilor stocate, potrivit stiri.tvr.ro.

Incidentul s-a produs lângă localitatea Maloianisol, în regiunea Donetsk. Exploziile, care au început la 6 dimineața, au provocat un incendiu de proporții. Acesta a aruncat în aer, rând pe rând, stocurile de muniție. Unele proiectile au căzut în zonele locuite vecine unde au produs pagube importante.

Olexii Migrin, șeful Departamentului pentru Urgență, Donetsk a declarat că prima  sarcină este să salveze oamenii. „Acum trebuie să ne organizăm pentru a preveni  extinderea incendiului către zonele de locuinţe. I-am avertizat să nu iasă pe străzi.  Trebuie să rămână în adăposturile naturale,” a spus Olexii Migrin.

Sergiy Fyrdyk, ofițer de presă Ministerul Apărării al Ucrainei, a declarat că s-a dispus începerea de către procuratura militară a unei anchete: „Militarii au început deminarea  zonelor din jurul depozitului de muniţii şi a satului Novoianisol pentru a permite intervenţia pompierilor, dar operațiunea este periculoasa şi de durată.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS