16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Internaţională Împotriva Exploatării Sexuale şi Traficului Femeilor şi Copiilor

Ziua Internaţională Împotriva Exploatării Sexuale şi Traficului Femeilor şi Copiilor

Astăzi este Ziua Internaţională Împotriva Exploatării Sexuale şi Traficului Femeilor şi Copiilor – marcată în fiecare an, la nivel mondial, la data de 23 septembrie.

Cu acest prilej, Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane (ANITP) anunţă prelungirea perioadei de implementare a campaniei online de informare, sensibilizare şi reducere a cererii traficului de persoane în vederea exploatării sexuale „Alegi să preţuieşti sau să striveşti? NU PLĂTI PENTRU SEX!”, derulată în mediul Facebook, în parteneriat cu Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România (AIDRom). Campania urmăreşte REDUCEREA CERERII traficului de persoane în vederea exploatării sexuale, prin informarea utilizatorilor de Facebook de gen masculin cu privire la efectele cererii de servicii sexuale asupra victimelor traficului de persoane şi bunăstării ilicite a grupărilor de crimă organizată.

MESAJUL campaniei este „NU PLĂTI PENTRU SEX! Cererea de servicii sexuale creşte numărul victimelor traficului de persoane!”.

În această etapă, transmiterea mesajelor se va realiza şi prin intermediul partenerilor instituţionali şi neguvernamentali, jurnaliştilor şi publicului larg. Cei mai activi şi mai creativi utilizatori vor fi premiaţi în cadrul unui concurs.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS