Primele patru persoane „Most Wanted” pe site-ul Europol sunt români. Bivolaru, în fruntea listeiPrimele patru persoane date în urmărire de Europol sunt români, lista „Most Wanted” debutând cu Gregorian Bivolaru şi continuând cu doi interlopi şi fratele lui Omar Hayssam, potrivit informaţiilor postate pe site-ul instituţiei.

Fie că au fost condamnaţi definitiv pentru infracţiuni de înşelăciune, constituire a unui grup infracţional, fie că sunt urmăriţi pentru fapte penale, cei patru români deschid lista celor mai căutate persoane de către Europol.

Ordinea în care ei apar în această listă este dată de momentul în care au fost daţi în urmărire internaţională, criteriul principal nefiind gravitatea faptei pe care au săvârşit-o.

Primul pe listă este Gregorian Bivolaru, ale cărui nume şi fotografie au fost publicate pe site-ul instituţiei în cursul zilei de vineri. Liderul MISA este căutat pentru că ar fi săvârşit mai multe infracţiuni de trafic de persoane şi abuz sexual. Conform site-ului, aceste infracţiuni ar fi fost înfăptuite în Franţa sau Finlanda, începând din 2006 până în 2013.

Gregorian Bivolaru a fost dat în urmărire internaţională de autorităţile din Finlanda, după ce a fost emis un mandat de arestare în lipsă pe numele său. El nu a fost găsit la domiciliul din judeţul Sibiu şi se pare că ar fi plecat din ţară în ziua care a urmat eliberării din Penitenciarul Bistriţa. Se pare că, în prezent, liderul MISA se află în Suedia.

De altfel, numele lui Gregorian Bivolaru s-a mai aflat pe lista Europol, înainte să fie prins în Franţa şi predat autorităţilor din România.

Imediat după Bivolaru se află interlopul ieşean Gheorghe Clapon. El este căutat de autorităţi după ce a fost condamnat la nouă ani şi cinci luni de închisoare pentru uz de fals şi spălare de bani. Clapon a dispărut imediat după ce magistraţii au anunţat sentinţa în cazul său, în luna aprilie.

Ieşeanul a fost condamnat după ce a reuşit să dea un tun de peste 1,2 milioane de euro. El, alături de alţi complici, au păcălit reprezentanţii unor firme din Bucureşti şi Germania. Ei au semnat contracte de intermediere şi vânzare-cumpărare a unor utilaje industriale care ar fi trebuit să fie aduse din Ucraina. Interlopul le-a arătat reprezentanţilor firmelor utilaje care arătau exact precum cele din documente, însă ele aprţineau altcuiva.


Lista Europol este continuată cu fratele lui Omar Hayssam. Omar Mukhles, condamnat pentru răpirea jurnaliştilor români în Irak, se află pe lista „Most Wanted”, întrucât a dispărut după condamnarea la cinci ani de închisoare cu executare pentru fapte de terorism.

„În perioada 23 — 30 iunie 2006, a planificat şi înlesnit ieşirea frauduloasă din România a unui cetăţean, cunoscând faptul că acesta a fost trimis în judecată pentru săvârşirea unor acte de terorism prin organizarea şi finanţarea operaţiunii de răpire a celor trei jurnalişti români, în Irak”, se arăta într-un comunicat al IGPR, de la jumătatea anului 2016.

Lista este completată de Ionel Silvestru, un român căutat pentru că a fost condamnat la 12 ani de închisoare cu executare pentru proxenetism, trafic de minori şi trafic de persoane. El este dat în urmărire internaţională de mai bine de şase ani.

Între 2004 şi 2010, fugarul a racolat zeci de fete, multe dintre ele minore, pe care mai apoi le-a trimis în cluburi din Spania şi Marea Britanie, unde le-a obligat să se prostitueze, au declarat reprezentanţi ai Poliţiei Române pentru MEDIAFAX. Victimele erau racolate din zona oraşelor Hârlău şi Măcin, de pe urma lor reuşind să obţină beneficii de peste jumătate de milion de euro, au mai precizat sursele citate.

Cei patru români completează lista celor 65 de persoane căutate internaţional, aceştia fiind atât condamnaţi, cât şi suspectaţi că ar fi comis infracţiuni grave sau acte de terorism în Europa.

MediafaxComenteaza acum

Alte stiri

26 septembrie 2018

Horoscop

Berbec Este foarte posibil să aveţi parte de o surpriză plăcută din partea unei persoane căreia i-aţi fost alături atunci când a avut mai mare nevoie. Aşadar, norocul pe care îl trăiți este, de fapt, rodul muncii depuse în ultima

Sumarul ediției de sâmbătă, 23 septembrie 2017

Actualitate

» Dolj: Acţiuni de curăţenie pe drumuri
» Dolj: Accident cu patru victime în zona combinatului de la Işalniţa
» Un copil de doi ani, mort după ce a căzut dintr-o căruţă
» Opt cetăţeni din Irak, Iran şi Siria au încercat să treacă ilegal din România în Ungaria, mergând cu taxiul
» Arestați preventiv după ce și-au bătut fetița de un an și nouă luni
» Sibiu: Un copil de 13 ani a furat o mașină și a produs un accident de circulație
» Urmărit internaţional, predat de poliţiştii români autorităţilor italiene
» ANM: Ploi şi vânt, sâmbătă, în cea mai mare pare a ţării. La munte va ninge
» Renovarea apartamentelor vechi din România ar costa 15 miliarde de euro
» SUA: Trump intenționează să extindă lista țărilor vizate de decretul anti-imigrație
» Iranul a testat cu succes o rachetă balistică (presă)
» „Ziua fără autoturisme“ restricţionează traficul în Capitală
» 166 de persoane date în urmărire, depistate de polițiști în ultima săptămână
» Primele patru persoane „Most Wanted” pe site-ul Europol sunt români. Bivolaru, în fruntea listei
» Cel mai bătrân stejar din România, de peste 900 de ani, celebrat și în acest an
» Vremea răcoroasă se menţine şi în weekend
» Se dau subvenţiile pentru registrele genealogice și determinarea calităţii genetice a raselor de animale
» Trafic oprit pe DN1 Azuga – Predeal
» Accident rutier pe Autostrada Soarelui
» Ziua Internaţională Împotriva Exploatării Sexuale şi Traficului Femeilor şi Copiilor

Sport

» Craiova SportFest, demonstraţii sportive în centrul oraşului (galerie foto)
» Volei (m): SCM-U Craiova, pe locul doi la Cupa “Radu Zamfirescu”
» Fotbal / Victoria nu vine doar cu Băluță

Top