17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE susţine că a finalizat evacuarea cetățenilor români din zona calamitată de Uraganul Irma

MAE susţine că a finalizat evacuarea cetățenilor români din zona calamitată de Uraganul Irma

Evacuarea cetățenilor români din zona calamitată de Uraganul Irma s-a finalizat, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-un comunicat. Numărul cetățenilor români care au fost evacuați, cu sprijinul ministerului, din zonele calamitate de uraganul Irma este de 21.

„În cadrul procesului de evacuare, Celula de Criză a MAE a acţionat în vederea repatrierii, în siguranţă, a tuturor persoanelor afectate care au solicitat sprijin, ca urmare a fenomenelor extreme. Echipele consulare mobile au oferit asistenţă permanentă în vederea îndeplinirii formalităţilor necesare repatrierii. Celula de Criză, activată din dispoziţia ministrului afacerilor externe, pentru coordonarea intervenţiilor misiunilor diplomatice române în zona calamitată de uraganul IRMA, a funcţionat în regim de permanență (24/7). Autoritățile au emis o nouă atenționare meteorologică ca urmare a apariţiei uraganului Maria care afectează, în această perioadă, insulele din zona Caraibelor. În acest context, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români din zonă să respecte recomandările și instrucțiunile emise de autoritățile locale”, se arată într-un comunicat al MAE.

Celula de Criză a MAE, prin intermediul misiunilor diplomatice implicate, monitorizează evoluţia noului fenomen meteorologic şi păstrează legătura cu autorităţile competente pentru a interveni în caz de nevoie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS