22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul ofițer SRI Daniel Dragomir, audiat în comisia parlamentară de control al SRI

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, audiat în comisia parlamentară de control al SRI

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, cel care a formulat mai multe acuzații în legătură cu DNA și Serviciul Român de Informații, va fi audiat, astăzi, după ora 16.00, în Comisia de control al SRI, potrivit președintelui comisiei Claudiu Manda. Aceste susține că are mai multe probe care ar pune sub semnul întrebării corectitudinea și integritatea procurorilor DNA.  Trimis în judecată într-un dosar de corupție, liderul PSD – Liviu Dragnea – a salutat audierea fostului colonel SRI.
Preşedintele comisiei parlamentare de control al SRI – Claudiu Manda – a spus că întâlnirea cu Daniel Dragomir a fost programată pentru a fi analizate declaraţiile făcute de fostul colonel SRI.
„Este o întâlnire într-o primă etapă. …domnul Dragomir să prezinte, inclusiv cu probe, chestiuni pe care le poate spune” – a spus acesta.
Fostul colonel SRI a lansat mai multe acuzații în spațiul public legate de activitatea DNA şi a Serviciului Român de Informaţii.
Liderul PSD – Liviu Dragnea – a salutat, încă de săptămâna trecută, audierea acestuia în Parlament.
”Ceea ce a apărut în spaţiul public este foarte grav dacă este adevărat. Eu cred că Comisia SRI, după ce maine (miercuri – n.r.) vom alege preşedintele, va trebui să-l cheme rapid la audieri pe acest domn Dragomir, pentru că astfel de afirmaţii nu pot fi lansate în spaţiul public fără ca o comisie parlamentară, respectiv ceea de control SRI, să nu-l audieze”, a spus Liviu Dragnea.
Liderul PSD nu a exclus posibilitatea înfiinţării unei comisii parlamentare de anchetă, în cazul în care afirmaţiile lui Daniel Dragomir se dovedesc a fi adevărate.
„Dacă se va constata că, din ceea ce se va spune acolo, se depăşeşte competenţa Comisiei SRI, atunci se poate lua în calcul şi înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară”, a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.
Întrebat despre documentele făcute publice de Daniel Dragomir, potrivit cărora şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, solicita mai multe mandate de interceptare pentru a le utiliza în dosare de corupţie, Liviu Dragnea a spus:
„Dacă această informaţie este adevărată, asta mi se pare la fel de grav sau o situaţie la fel de gravă ca cea care se referea la faptul că rechizitoriile erau făcute în alte instituţii şi erau livrate doar pentru semnat şi pentru însuşire la procurori. Să se solicte mandate de ascultare pe siguranţă naţională, terorism, sabotaj ca să fie acolo un fel de plasă de pescuit, după care să fie livrate, să se uite pe stenograme să vadă cum ar putea agăţa o ţintă sau alta, asta este de o gravitate excepţională şi Comisia SRI – dacă va putea singură, dacă nu, se va face o altă comisie – va trebuie să verifice aşa cum n-a mai fost niciodată verificată o astfel de situaţie”.
Între altele, Daniel Dragomir susținea că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, solicita mai multe mandate de interceptare pentru a le utiliza în dosare de corupţie.
Fostul colonel SRI afirma, la România TV, și că rechizitoriile prezentate de procurorii DNA în instanţă erau scrise de ofiţerii SRI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS