17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAccident la exerciţiul militar Zapad-17 desfăşurat de Rusia: Un elicopter a lansat rachete în zona observatorilor

Accident la exerciţiul militar Zapad-17 desfăşurat de Rusia: Un elicopter a lansat rachete în zona observatorilor

Un elicopter militar a lansat o salva de rachete în apropierea observatorilor de la exerciţiul militar Zapad-17 desfăşurat de Rusia împreună cu Belarus, informează HotNews.ro. Accidentul, neconfirmat până acum de autorităţile de la Moscova, ar fi avut loc, conform presei ruseşti, în apropiere de St. Petersburg, într-un poligon în care a fost prezent în urmă cu zi chiar preşedintele Vladimir Putin pentru a urmări exerciţiile. În urmă accidentului două persoane ar fi fost rănite grav şi mai multe vehicule au fost afectate.
The Moscow Times, care citează site-ul 66.ru, scrie că un elicopter militar de tipul Ka-52 ar fi lansat accidental o salva de rachete aer-sol în apropiere de o zona de unde mai mulţi jurnalişti şi observatori urmăreau exerciţiile militare din cadrul Zapad-2017.
Pe o înregistrare video realizată de unul dintre observatori se observă cum două elicoptere militare se apropie în zbor la altitudine joasă, iar la un moment dat două rachete sunt lansate şi lovesc un cort, în imediată apropiere a observatorilor. Pe filmare se observă cum o persoană se află chiar lângă locul de impact.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS