24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreședintele Iohannis, la sesiunea Adunării Generale a ONU

Președintele Iohannis, la sesiunea Adunării Generale a ONU

Președintele Klaus Iohannis participă, în perioada 18 – 22 septembrie, la New York, la cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, potrivit Administrației Prezidențiale.
În program figurează susținerea discursului național în cadrul sesiunii de dezbateri generale a Adunării Generale a ONU, în care liderul de la Cotroceni va pune accent pe importanța unei ordini internaționale bazate pe principii și reguli, pe statul de drept la nivel internațional, pe nevoia întăririi ONU și adaptării sale la provocările actuale și va sublinia necesitatea unui răspuns eficient pentru principalele provocări la adresa păcii și securității internaționale și din regiunea țării noastre.
Klaus Iohannis va participa la reuniuni la nivel înalt și la recepția oferită de președintele SUA, Donald Trump, șefilor de delegații care iau parte la segmentul la nivel înalt al Adunării Generale.
Președintele va avea o serie de întrevederi bilaterale cu Secretarul General ONU, cu președintele Adunării Generale, precum și cu omologi din alte state.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS