24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIGPR: Peste 200 de persoane, puse sub control judiciar în ultima săptămână la nivel naţional

IGPR: Peste 200 de persoane, puse sub control judiciar în ultima săptămână la nivel naţional

La nivel național, au fost dispuse, în ultima săptămână, măsuri preventive de supraveghere judiciară față de 203 persoane și au fost înregistrate 14 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse inițial, cu alte măsuri, anunţă într-un comunicat Inspectoratul General al Poliţiei Române.
În perioada 8 — 15 septembrie, la nivel național, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară față de 203 persoane. Măsurile care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligații în sarcina persoanelor față de care au fost dispuse.
Astfel, polițiștii desfășoară activități specifice față de 60 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu și față de 143 de persoane, pentru care s-a dispus măsura controlului judiciar.
Tot în această săptămână, la nivel național, au fost înregistrate 14 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse inițial, cu alte măsuri.
Astfel, în 7 cazuri, măsura controlului judiciar a fost înlocuită cu arestarea preventivă, în 2 cazuri cu arestul la domiciliu, într-un caz a fost înlocuită cu măsura condamnării cu executare, iar în altul cu măsura condamnării cu suspendare.
De asemenea, în 2 cazuri, măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită cu cea a arestării preventive, iar în altul, aceeași măsură a fost preschimbată în condamnare cu executare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS