24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul Marii Britanii vrea un acord de securitate cu Uniunea Europeană, după Brexit

Guvernul Marii Britanii vrea un acord de securitate cu Uniunea Europeană, după Brexit

Guvernul Marii Britanii vrea un acord de securitate cu Uniunea Europeană, pentru a putea continua după Brexit colaborarea în combaterea criminalității și a terorismului, informează europafm.ro. Luni va fi făcut public un documentul oficial în acest sens. Totul în contextul în care Regatul Unit este tot mai des ținta atacurilor teroriste. Vineri a fost cel mai recent la un metrou londonez. 29 de oameni au fost răniți.
A rămas de clarificat în special poziția privind Europol, agenția europeană prin care statele membre ale Uniunii cooperează pentru lupta împotriva criminalității transnaționale și a terorismului.
Următorul discurs important despre Brexit va fi susținut de premierul britanic, Theresa May, pe 22 septembrie la Florența, cu trei zile înainte de începerea celei de-a patra runde de negocieri între UE și Regatul Unit, care va avea loc la Bruxelles.
Nivelul ameninţării teroriste a fost ridiciat pe teritoriul britanic de la ”grav” la ”critic”, a anunţat vineri seara premierul Theresa May.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS