13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA: Un elev a murit și trei au fost răniţi de un coleg

SUA: Un elev a murit și trei au fost răniţi de un coleg

Un adolescent a fost ucis miercuri și alți trei au fost răniți într-un schimb de focuri deschis de un coleg la un liceu din statul Washington, în nord-vestul SUA, potrivit media locale și autorităților.
Potrivit postului de televiziune KREM, care îl citează pe un purtător de cuvânt al pompierilor, Brian Schaeffer, un licean a fost ucis.
Conducerea spitalului Sacred Heart din Spokane a confirmat, la rândul ei, că alți trei elevi au fost spitalizați și se află în stare stabilă. Poliția din Spokane, o localitate situată la cinci ore de mers cu mașina la est de Seattle, a indicat că un suspect, Caleb Sharpm de 15 ani, a fost arestat. Oamenii legii au descoperit că adolescentul avea postate pe pagina lui de socializare mai multe poze cu acesta simulând atacuri cu arme de foc.

„Tirul de focuri la liceul Freeman din această dimineață ne frânge inimile”, a comentat guvernatorul statului Washington, Jay Inslee, într-un comunicat.

Incidentul armat a avut loc în jurul orei locale 10:00 (17:00 GMT) la liceul Freeman High din Rockford, lângă Spokane. Școlile învecinate și liceul Freeman au fost închise până la intervenția poliției și a echipelor medicale. Ulterior poliția din Spokane a indicat pe Twitter că școlile din districtul Freeman s-au închis din cauza „unor focuri de armă” și că „mai mulți agenți și personal medical se află la fața locului”. Polițiștii au examinat liceul „bucată cu bucată, etaj după etaj”, a adăugat biroul șerifului din micul oraș Spokane pe Twitter.

Elevii intervievați de postul local KXLY au declarat că școala lor a fost închisă și a durat aproximativ treizeci de minute în timpul cărora copiii și profesorii trebuiau să se ascundă și să rămână tăcuți.

Într-o școală mică ca Freeman unde „toți se cunosc”, spune unul dintre elevi, potrivit căruia presupusul trăgător „nu a făcut niciodată nimănui vreun rău”. El mai spune că acesta avea un diferend cu liceanul care a fost ucis, dar că nu este sigur că l-a vizat în mod expres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS