3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncendiul de la fabrica de vopseluri din Orăştie nu a fost lichidat. Pompieri din Gorj participă la acţiune

Incendiul de la fabrica de vopseluri din Orăştie nu a fost lichidat. Pompieri din Gorj participă la acţiune

Incendiul care s-a produs ieri după amiază la fabrica de vopseluri Terpena din Orăştie nu a fost încă lichidat, pompierii din mai multe judeţe: Hunedoara, Gorj, Carş Severin şi Timiş acţionând pentru lichidarea focarelor aflate acum la nivelul solului.
Comitetul local din municipiul Orăştie a decis evacuarea populaţiei din cinci blocuri cu 185 de apartamente situate în apropiere de locul producerii incendiului”,  precizează comunicatul transmis de Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică Hunedoara.
Imagini de la operațiunea arată că a fost nevoie și de ambulanță, pentru că au fost și persoane care nu se puteau deplasa singure.
Potrivit autorităților, majoritatea celor 370 de oameni din aceste blocuri a preferat să meargă la rude, în timp ce alte persoane au fost transportate la sala de sport din municipiul Orăştie.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, oamenii au fost preluaţi de 3 autocare.
Fabrica Terpena se află la marginea oraşului Orăştie, în zona de nord-est, la aproximativ 700 de metri de locuinţe. O suprafață de 5000 de metri pătrați arde de la ora 17 și degajă o mare cantitate de fum. În hală se aflau cinci persoane. Una dintre acestea a suferit arsuri, iar celelalte patru s-au intoxicat cu fum.
Victima cu arsuri de gradele III şi IV pe 80% din suprafaţa corpului va fi transferată la Timişoara, la Secţia de Arşi a Spitalului Judeţean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS