14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajaţii CE Oltenia vor fi plătiţi pentru orele suplimentare efectuate, după o decizie a Guvernului

Angajaţii CE Oltenia vor fi plătiţi pentru orele suplimentare efectuate, după o decizie a Guvernului

Angajaţii Complexului Energetic Oltenia vor putea fi plătiţi pentru orele suplimentare desfăşurate, potrivit unei decizii a Guvernului, informează HotNews.ro. Suma medie de care beneficiază personalul muncitor productiv al CE Oltenia implicat în procesul de producţie este de cca. 302 lei/luna/salariat pentru intervalul iunie-decembrie 2017, ca urmare a efectuării de ore suplimentare necesare realizării producţiei suplimentare de cărbune şi energie, până la sfârşitul anului.
În total, este vorba despre o suma de peste 25 de milioane de lei, asigurată din veniturile Complexului Energetic Oltenia, informează Ministerul Energiei.

Ca urmare a funcţionarii termocentralelor cu cel puţin 7-8 grupuri energetice până la finalul anului 2017 şi pentru asigurarea cererii de cărbune de peste 1,9 milioane de tone lunar faţă de capacitatea actuală de producţie a carierelor din cadrul CE Oltenia de circa 1,63 milioane de tone/luna, la un program de 5 zile/săptămâna, este necesară funcţionarea excavatoarelor din cărbune şi mixt la un program de 6-7 zile pe săptămâna.

În urma funcţionarii după acest program se estimează realizarea, în semestrul al doilea al anului 2017, a unei producţii suplimentare de cca. 1 milion de tone de cărbune, respectiv o producţie suplimentară de energie de peste 885.000 MWh.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS